Doffe strepen op parket zijn erg frustrerend, omdat ze meteen opvallen. Gelukkig zijn er oplossingen om je vloer in z’n oude glorie te herstellen. Van gummen tot professioneel schuren: ontdek hoe jij je parket weer streepvrij krijgt.

Oorzaken van doffe strepen op parket

Vaak zijn het alledaagse dingen die strepen op je parket veroorzaken. Schoenen met rubberen zolen laten soms zwarte strepen achter, net als meubels die je verschuift. Ook verkeerd schoonmaken, met een agressief reinigingsmiddel bijvoorbeeld, kan de glans van je houten vloer aantasten.

Tips om strepen te vermijden

Vermijd doffe strepen door in huis geen schoenen te dragen en viltjes onder de poten van meubels te plakken. Voor het dagelijkse onderhoud raden we aan om je parket regelmatig te stofzuigen. Dweilen doe je met zachte schoonmaakproducten, zoals neutrale Marseillezeep.

Meer onderhoudstips nodig? Onze experts delen hun advies in ons magazine.

Hoe strepen op parket verwijderen?

Toch wat onvoorzichtig geweest? Meestal kun je strepen eenvoudig verwijderen door je parket te reinigen.

  1. De meeste strepen (bijvoorbeeld van schoenen) kun je makkelijk verwijderen met een zachte, witte gom die je normaal gebruikt om potlood uit te wissen. Of wrijf zachtjes met een microvezeldoek over de strepen.
  2. Helpt dat niet? Stofzuig en reinig de vloer met een licht vochtige dweil en een neutraal schoonmaakmiddel.
  3. Bij geolied parket kun je een nieuwe laag onderhoudsolie Die verdoezelt de doffe strepen en laat je houten vloer weer glanzen.
  4. Na deze stappen nog altijd geen verbetering? Dan is er nog een laatste optie: laat je parket herstellen. Wij schuren de strepen weg en brengen een nieuwe beschermlaag

Stel gerust je onderhoudsvragen aan onze experts of vraag meteen een offerte aan om je parket te laten schuren. We helpen je graag verder!