Is je parket beschadigd na een overstroming, een lek of door verkeerd te poetsen? Dat zorgt voor heel wat stress … Maar laat je hoofd niet hangen! Wij kunnen je parket herstellen na waterschade. Ontdek ons advies.

Wat te doen bij waterschade?

Misschien ben je overdonderd als je de waterschade ziet, maar het is erg belangrijk dat je snel handelt. Dankzij dit stappenplan weet je wat je moet doen.

  1. Zoek de oorzaak van de waterschade en pak het probleem zo snel mogelijk aan. Vaak is een kapotte wasmachine, een gesprongen leiding of een lekkende afvoer de boosdoener.
  2. Verwijder het overtollige water, zodat het niet verder in je parketvloer dringt.
  3. Droog de vloer grondig (bijvoorbeeld met handdoeken) en zorg voor extra ventilatie. Zo kan het vocht verdampen en is er minder kans op schimmel.
  4. Inspecteer je parket en neem foto’s voor je verzekeraar. Na waterschade kunnen je planken kromtrekken, uitzetten, krimpen of verkleuren. Gelukkig is die schade gedekt door je brandverzekering.
  5. Bel een professional om je parket te herstellen na waterschade. Stel dat niet uit, want anders zal het natte hout schimmelen en is er meer werk bij de renovatie.

Laat je parket herstellen na waterschade

Onze ervaren specialisten in parketrenovatie hebben de nodige kennis en apparatuur om je houten vloer te herstellen. Ze schuren je parket en brengen een nieuwe beschermlaag aan (olie of vernis), zodat je vloer er weer als nieuw uitziet. Als je vloer kromtrok door de waterschade, zullen ze de planken egaliseren.

Onze professionals geven je nadien advies om je parket zo lang mogelijk mooi te houden. Download zeker ook ons magazine vol tips voor je parketonderhoud.

Parketrenovatie op maat

Vraag een gratis offerte aan en dan bekijken we samen de mogelijkheden om je parket op te knappen. Is de schade te groot en moet je je parketvloer vervangen? Dan laten we jou dat meteen weten, zodat je geen onnodige renovatie laat uitvoeren!